#Duurzaam Bouwen

Landelijke campagne ‘Energie Besparen Doe Je Nu’

‘Energie Besparen Doe Je Nu’ is de titel van een landelijke publiekscampagne van de Rijksoverheid die op 4 november van start gaat. Doel: huisbewoners verleiden om te kiezen voor duurzame oplossingen. Dit biedt kansen voor ondernemers: zorg dat huisbezitters u kunnen vinden, zo is de oproep van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De kick-off van de campagne was dinsdag 9 oktober op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. Centraal stond de uitdaging om huisbezitters een goed aanbod te doen bij het verduurzamen van hun woning. Een van de keynote speakers was Diederik Samsom. “Om huisbezitters over de streep te trekken om te verduurzamen, is het noodzakelijk dat installateurs, financiers en gemeente samenwerken.” zei hij tijdens het seminar.

Toolkit en praktijkvoorbeelden verduurzaming

De landelijke publiekscampagne Energiebesparendoejenu.nl vraagt in de periode 4 november – 2 december 2018 aandacht voor duurzame warmte en isolatie. Bedrijven kunnen aanhaken bij de campagne en daardoor meeprofiteren van onder meer de de tv-spots. Er is een toolkit met logo, tv-filmpjes, een poster waar men eigen tekst in kan zetten en een uitzendschema.

Nationale Schildersvakprijs 2020

RVO zoekt nog aansprekende cases voor radio en print-verhalen. Bewoners die blij zijn met hun duurzame warmtetechniek en erover willen vertellen. Cases met contactgegevens en toestemming om benaderd te worden, kunnen worden aangeleverd bij RVO.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.