#Duurzaam Bouwen

Liebherr ontwikkelt efficiënte waterstofmotoren voor bouwmachines

De Liebherr waterstofmotor (fotoL Liebherr).

De bouwwereld kent Liebherr vooral van zijn mobiele bouwmachines en stationaire apparatuur. De Duitse fabrikant ontwikkelt en produceert echter ook verbrandingsmotoren voor deze machines. Liebherr-Components heeft twee CO²-neutrale prototypes van waterstofverbrandingsmotoren gepresenteerd die vanaf 2025 in serie worden geproduceerd.

De eerste Liebherr rupsgraafmachine R 9XX H2 is al uitgerust met één van deze prototypes, de 6-cilinder waterstofmotor. Onlangs presenteerde de Liebherr Group beide prototypes op Bauma 2022, de toonaangevende vakbeurs voor bouwmachines en materialen. “In eerste instantie zijn we van plan om waterstofprototypemotoren te integreren in specifieke Liebherr-bouwmachines. In de komende jaren zullen we deze prototypes verder ontwikkelen en gemodificeerde motorcomponenten toevoegen om het verbrandingsproces te verbeteren”, zegt Ulrich Weiss, managing director R&D of Combustion Engines bij Liebherr Machines Bulle.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.