#Duurzaam Bouwen

Limburg zoekt in wedstrijd naar innovatie

Limburgse bouwers gaan in 2020 samen met studenten innovatieve oplossingen ontwikkelen voor verduurzaming van lokale woonwijken. Dit doen ze in de wedstrijd ‘De Limburgse Contest: het perfecte plaatje’. Dit wordt georganiseerd door het Platform Ketensamenwerking Zuid. De oplossingen moeten haalbaar en schaalbaar zijn en kunnen rekenen op maatschappelijk draagvlak.

Startbijeenkomst

Op 5 februari gaat de wedstrijd van start, met een bijeenkomst in Green Park Venlo. Hierbij zijn alle betrokken partijen aanwezig: gemeenten, teams en jury. Hier pitchen de wethouders Marij Pollux (Venlo); Kim Schmitz (Sittard); Marcel Roelofs (Beesel); Charles Claessens (Heerlen); Johan Lalieu
(Maasgouw) en Geert Gabriels (Weert) hun vraagstuk over de aanpak in bestaande wijken. Daarna worden de teams geformeerd om met de vraagstukken aan de slag te gaan. De mbo- en hbo-studenten leggen uit hoe zij ingezet kunnen worden.

De teams bestaan uit mensen van de overheid, uit het bedrijfsleven, het onderwijs en gemotiveerde mbo- en hbo-studenten. Zij presenteren hun oplossing op 9 december aan een jury onder leiding van Frank Rozemeijer, NEVI professor purchasing and supply management. Hier worden de winnaars ook bekend gemaakt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.