#Duurzaam Bouwen

Luchtdicht bouwen met metalen dak- en wandsystemen

Luchtdicht bouwen in de utiliteitsbouw, in het bijzonder bij metalen dak- en wandsystemen. Dat is het onderwerp van een nieuwe publicatie, uitgebracht door SBRCURnet en Bouwen met Staal.

De eisen aan de luchtdichtheid komen ook bij metalen dak- en wandsystemen in de utiliteitsbouw steeds hoger te liggen. Omdat er in de praktijk op dat gebied weinig kennis is, hebben SBRCURnet en Bouwen met Staal de publicatie ‘Luchtdicht bouwen 2. Metalen gevel- en daksystemen’ ontwikkeld.

Luchtdicht bouwen utiliteitsbouw

De 84 pagina’s tellende uitgave op A4-formaat gaat dieper in op metalen dak- en wandsystemen, waar volgens het Bouwbesluit 2012 art. 5.4 eisen worden gesteld aan de luchtdoorlatendheid. Ook utiliteitsgebouwen waar vanuit de functie van het gebouw dergelijke eisen worden gesteld – zoals een geconditioneerde opslaghal –, krijgen aandacht. Naast de behandeling van het theoretisch kader, de wet- en regelgeving en de verkrijgbare materialen betreffende luchtdichtheid komen zowel ontwerp- als uitvoeringsaspecten aan de orde.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Auteur P. Kuindersma stelt sandwichpanelen en metalen binnendozen centraal. Tevens behandelt hij een aantal aansluitingen van vliesgevels op een metalen gevel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.