#Duurzaam Bouwen

Meer leenruimte voor nul op de meter

Het hypotheekbedrag dat eigenaren van een nul op de meter-woning extra kunnen lenen wordt verhoogd van 13.500 euro naar 25.000 euro. Het kabinet geeft hiermee een impuls aan de realisatie van deze woningen. De bouwer moet hiervoor tenminste 10 jaar de energieprestatie van de woning garanderen.

De inkomenscriteria in de regeling hypothecair krediet worden ieder jaar aangepast op basis van het advies van het Nibud. Met de wijzigingen van de leennormen wordt op verantwoorde wijze financieringsruimte geboden aan consumenten. De nieuwe leennormen gelden vanaf 1 januari 2015 en zijn door minister Blok (Wonen) en minister Dijsselbloem (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd.

Brancheorganisatie Bouwend Nederland juicht het toe “dat de financiële faciliteiten voor nul-op-de-meter-woningen worden uitgebreid”, reageert beleidsadviseur Helen Visser, die gespecialiseerd is in duurzaamheidsvraagstukken. “Deze nieuwe leennormen doen namelijk recht aan de opbrengst die consumenten behalen als ze investeren in een nul-op-de-meterwoning.”

(Foto: energienotanulwoning van VolkerWessels Vastgoed)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.