#Duurzaam Bouwen

Milieu-impact verbouwingen in kaart

Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen binnenkort de milieu-impact van ingrepen in de bestaande bouw bepalen met de Milieu Kosten Indicator (MKI). De rekentool is ontwikkeld door W/E Adviseurs in opdracht van OnderhoudNL, ondersteund door het Bouw en Techniek Innovatiecentrum.

Circulair renoveren

Bedrijven in het vastgoedonderhoud en hun opdrachtgevers kunnen met de indicator de onderhoudsaanpak van bestaand vastgoed meetbaar maken. Zo krijgen ze inzichtelijk wat de CO2-belasting en circulariteit van een project is. Het is volgens Onderhoud NL de eerste stap richting het circulair renoveren van een (huur)woning. De tool rekent bijvoorbeeld uit welke impact het opnieuw aanvoeren of ter plekke hergebruiken van materialen heeft.

Platte daken

De eerste rekentool die nu beschikbaar is, is die voor de renovaties van platte daken. Onderhoud NL vraagt onderhoudsbedrijven om met deze tool aan de slag te gaan en ervaringen te delen. Zo kan de tool verder verbeterd worden en kunnen er ook andere rekenmodules gebouwd worden voor bijvoorbeeld gevelelementen en kozijnen.

Duurzaamheid meten

MKI Onderhoud sluit aan op de nationale methodiek voor het meten van duurzaamheid (NMD). Onderhoud NL ontwikkelt de tool in het kader van haar programma Klimaat en Energietransitie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.