#Duurzaam Bouwen

Mv-box in verzamelkap

In de uitbreiding van haar Kompakt verzamelkap voor alle woonhuisafvoeren, heeft Ubbink de mogelijkheid opgenomen om de mv-box buiten de woning in de schoorsteen te plaatsen. Hierdoor wordt de geluidsproducerende afvoer voor mechanische ventilatie buiten de woning geplaatst, maar blijft hij wel van binnenuit bereikbaar.

Ubbink presenteerde de verschillende varianten van de verzamelkap op vakbeurs VSK. Het is nog niet bekend wanneer het product op de markt komt.

De Kompakt schoorsteen is al langer op de markt als verzamelpunt voor rookgasafvoer, luchttoevoer en rioolontluchter. De innovatie won op de VSK van 2012 een VSK Award. In de nieuwe varianten, Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool, Kompakt 2.0 WTW/WP, Kompakt 2.0 MV Box kunnen bijvoorbeeld ook ventilatievoorzieningen worden toegevoegd aan het concept.

Zware binnenmuur

In het geval van de mv-box, geleverd door Orcon, wordt deze van binnenuit bereikbaar. Het product is voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6,0) uit het bouwbesluit 2015 (EPC 0,4). Bovendien voldoet de Kompakt aan alle relevante eisen met betrekking tot waterdichtheid en luchtdichtheid. De individuele onderdelen zijn getoetst aan de bijbehorende NEN-normen. De geluidsisolatie en de bovendakse motor zorgen volgens de leverancier voor een geluidsarme ventilatie. Aftimmering om geluid op zolder te beperken is niet nodig. Montage op ‘zware binnenmuur’ is niet nodig. Uitbreiding is mogelijk met CO2 vraagsturing.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.