#Duurzaam Bouwen

Nederlander bereid meer te betalen voor energiezuinige woning

De Nederlandse burger is bereid 10% meer te betalen bij bouw of verbouw als de woning daardoor energiezuinig wordt. Dit blijkt uit een inventarisatie van Bouwgarant onder ruim 1000 respondenten. “Ruim 75% van de respondenten geeft dit aan. Toch wel opmerkelijk omdat vaak het beeld wordt geschetst dat men niet bereid zou zijn te investeren in duurzaamheid”, zegt Rob de Groot, directeur van Bouwgarant.

Verder is opmerkelijk te noemen dat het internet niet als eerste wordt geraadpleegd bij het vinden van de juiste aannemer. Mond-tot-mondreclame en ervaring van bekenden blijven belangrijker bij de keuze. Dat de Nederlander nog steeds prijsbewust is, blijkt uit het feit dat het binnen budget blijven door de aannemer belangrijker wordt gevonden dan reputatie van de aannemer.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.