#Duurzaam Bouwen

Netwerksite voor nul-energie renovaties

Een nieuwe Europese netwerksite moet de renovatie van koopwoningen naar bijna nul-energie een nieuwe impuls geven.

De renovatie naar bijna nul-energie (BENG) van koopwoningen leidt tot comfortabele en energiezuinige woningen, en draagt bij aan de doelstellingen van de Nederlandse en Europese overheden. Woningeigenaren moeten echter veel obstakels overwinnen om hun woning te renoveren, zoals onvoldoende kennis bij bedrijven, de onmogelijkheid om één enkele partij verantwoordelijk te maken voor een totaalaanpak, gebrek aan kwaliteitsborging en garanties, en de financiering van de energiemaatregelen.

Lancering van de Networking Website

COHERENO – een afkorting van het Europese project ‘Collaboration for housing nearly zero energy renovation’ – werkt aan oplossingen voor deze problemen. Onder meer door de lancering van een Networking Website en het organiseren van Business Collaboration Events. Met deze events willen de binnen dit project samenwerkende instanties de fragmentatie in de BENG-renovatiemarkt tegengaan en ketensamenwerking tussen de bedrijven bevorderen. Vanuit Nederland is de TU Delft betrokken.

Het registreren van bedrijven op de COHERENO Networking Website is een snelle en eenvoudige manier om partners te vinden voor samenwerking in de sterk groeiende markt van BENG-renovaties van koopwoningen. Dit kan door te laten zien wat een bedrijf biedt, geïllustreerd met voorbeeldprojecten, en wat het bij andere bedrijven zoekt.

Twee Business Collaboration Events

In Business Collaboration Events staat de samenwerking tussen geregistreerde professionele bedrijven (informatie, ontwerp, advies uitvoering, projectmanagement, financiering, beheer en onderhoud, kwaliteitsbewaking) voor de realisatie van BENG-renovaties centraal. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan kwaliteitsborging om het vertrouwen van de klant te verkrijgen. De events effenen het pad voor de ontwikkeling van nieuwe business modellen en zijn een startpunt voor een lange termijn netwerk van bedrijven die BENG-renovaties voor koopwoningen aanbieden, aldus de organisatoren.

Op 8 oktober 2014 vindt een BCE plaats in Arnhem, gericht op samenwerking in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Medeorganisatoren zijn DNA in de Bouw en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Een tweede BCE wordt georganiseerd op 14 oktober 2014 in Den Haag, gericht op renovatieaanbod in Stadsgewest Haaglanden en Stadregio Rotterdam. Medeorganisatoren zijn de Gemeente Den Haag en ICDuBo: Haagse Marktplaats Duurzaam Bouwen.

Bedrijven die zich willen registreren op de Networking Website en/of voor een Business Collaboration Event kunnen terecht op deze website.

Meer informatie over COHERENO: www.cohereno.eu 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.