#Duurzaam Bouwen

Nieuw circulair platdakmembraan op de markt

Wienerberger introduceert in 2022 een nieuw circulair platdakmembraan van producent Leadax Roov. Het product wordt gemaakt van restplastic en kan aan het einde van zijn levensloop worden gerecycled.

85% minder CO2-uitstoot

Leadax gebruikt gerecycled polyvinylbutyral (PVB) voor waterdichtings- en afdichtingsproducten. Voorbeelden hiervan zijn loodvervangers en platdakmembranen. Alleen al in Europa wordt jaarlijks 1,5 miljard kilo PVB-afval geproduceerd. Het nieuwe, circulaire platdakmembraan stoot tot 85% minder CO2 uit dan vergelijkbare oplossingen voor het platte dak. De witte kleur levert tevens een substantiële reflectiewaarde op. Leadax Roov kan zonder open vuur worden aangebracht op het dak.

Duurzaamheidsprogramma

Wienerberger wil met de samenwerking met Leadax Roov zijn duurzame ambities laten zien. Circulariteit is een centrale pijler van het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf. In de toekomst moeten alle producten van Wienerberger voor 100 procent herbruikbaar of hoogwaardig te recyclen zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.