#Duurzaam Bouwen

Nieuw keurmerk voor houtbouwers

(Foto: Het Houtblad)

Op 12 april jl. is het nieuwe HoutbouwersNL-keurmerk gelanceerd. Meer dan vijftig houtbouwers en -producenten hebben zich achter dit keurmerk geschaard.

Vastleggen en toetsen

Bedrijven met het nieuwe keurmerk committeren zich aan vooraf vastgelegde prestatie-eisen, productieprocessen en een onafhankelijke toetsing daarop. Het keurmerk is gekoppeld aan KOMO-certificering. Alle werkprocessen van de bij HoutbouwersNL aangesloten bedrijven zijn vastgelegd in een systeem van interne kwaliteitsbewaking (IKB). SKH in Wageningen doet de toetsing hiervan. Ook zijn alle HoutbouwersNL voor de productie van hun houten frame in het bezit van certificaten van duurzaam bosbeheer (FSC, PEFC, Keurhout en STIP).

Handig voor de Wkb

HoutbouwersNL is een initiatief van de sectie Houtbouwsystemen van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) in Almere. Secretaris Mariëlle Willems: “Bouwen met HoutbouwersNL maakt het kwaliteitsborgingsproces voor de aannemer een heel stuk makkelijker. Het geleverde element of bouwdeel wordt onafhankelijk getoetst. Hierdoor is de kwaliteit geborgd en is er sprake van een laag risicoprofiel. Het kan dus eenvoudig worden afgevinkt in het bouwdossier. Onder de komende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is de kwaliteitsborger er nauwelijks tijd aan kwijt, waarmee deze dus sneller en goedkoper zijn werk kan doen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.