#Duurzaam Bouwen

NulNu 2015: grip op energieprestaties

Met als motto ‘Grip op de horizon’ verhelderen vooraanstaande organisaties op maandag 1 juni tijdens het NulNu congres 2015 het speelveld en het gereedschap om zeer energiezuinig te ontwerpen en te bouwen. Tijdens het congres wordt de NZEB-tool geïntroduceerd die gebouwprestaties integraal en exact op eenvoudige wijze doorrekent.

NulNu 2015 geeft overzicht, inzicht en (be)grip over de energieprestaties als je energieneutraal bouwt, in nationaal en internationaal perspectief. Gedeeld wordt hoe je dat technisch doet, hoe we anders moeten omgaan met energie, hoe je de nieuwe aanpak verkoopt, welke bouwconcepten nu naast elkaar bestaan en hoe zij zich verhouden. Wie deelneemt, krijgt grip op de materie – ook als niet-techneut – en alle tools om business te genereren voor het gesprek met klanten, partners en bewoners.

Sprekers

Sprekers zijn onder meer: Ronald Schillemans (Ministerie BZK), Niels Sijpheer (Energiesprong), Wouter Borsboom (TNO), René Schellekens (RWS), Annemarie Huibers (RVO), Bert Velthuis (gemeente Nijmegen), Henk Kok (gemeente Arnhem), Philippe Moseley (Europese Commissie) en Wolfgang Feist (Passiv Haus Institut). Clarence Rose en Carl-peter Goossen (DNA in de Bouw/Bouwnext) geven een korte masterclass over de NZEB-tool. Deze onafhankelijke rekentool maakt energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar, zodat bouwers bewoners garanties kunnen geven op het werkelijk verbruik. De tool geeft daarin alle relevante vrijheidsgraden voor ontwerpers en ontwikkelaars.

Een kennismarkt maakt deel uit van het congres.

NulNu 2015 vindt plaats op maandag 1 juni van 14.00 tot 20.00 in de Jaarbeurs Utrecht. Deelnemende partners zijn Platform31, SBRCURnet, ISSO, VNG, RVO, RWS, provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.