#Duurzaam Bouwen

NulNu 2016: kwaliteit borgen, berekenen en beoordelen

Duurzaamheid biedt in de bouw- en installatiesector grote economische kansen op weg naar een circulaire economie. Kwaliteitsborging wordt daardoor nóg belangrijker. Bouwkwaliteit borgen, berekenen en beoordelen staat centraal op het congres NulNu.

Op maandag 13 juni 2016 spreken onder meer Harry Nieman, Harm Valk, Jouke Post, Carl-peter Goossen en Franz Freundorfer over tools en methodieken voor duurzaam ontwerp, toetsing en garantie. Tijdens NulNu 2016 staan onder meer de nZEB-tool, de AQSI-tool, BENG2020 en de C2C-toolbox centraal. Mede aan de hand van deze tools belichten de sprekers vanuit de perspectieven people, planet, profit hun kijk, kennis en ervaring voor het realiseren van duurzame bouwkwaliteit. NulNu 2016 wordt georganiseerd door vereniging DNA in de Bouw en Jaarbeurs.

Kozijn van de toekomst

NulNu 2016 bestaat uit twee delen: het congres en een expert-workshop over het kozijn van de toekomst. De kwaliteit van transparante bouwelementen is essentieel voor het comfort en de energiebalans bij energieneutraal bouwen en renoveren. De workshop wordt gegeven door de bevlogen aanjager van de kozijnontwikkeling in Duitsland Franz Freundorfer. Met zijn kennis en ervaring ontstonden maar liefst 25 passiefhuis-geschikte kozijnproducten, die in heel Europa worden toegepast. Hij praat de deelnemers bij over de ins en outs van recente, internationale kozijnontwikkelingen en geeft praktische tips.

Plenair, masterclasses en kennismarkt

Het programma is opgebouwd uit 6 plenaire presentaties en 2 rondes masterclasses waarin men kiest uit 5 verdiepende presentaties. Op de kennismarkt staan verschillende organisaties met tools en methodieken. De expert-workshop duurt van 09.30 tot 13.30 uur en het congres van 14.00 tot 20.00 uur. Klik hier voor meer info en voor aanmelden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.