#Duurzaam Bouwen

NVDE tekent Klimaatakkoord in Plus-op-de-Meter-wijk

Plus-op-de-Meter-woningen in Voorhout, in aanbouw. (Foto: Dijkstra)

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) ondertekent woensdag 11 september het Klimaatakkoord namens 1500 aangesloten bedrijven. Plaats van handeling is de Plus-op-de-Meter-wijk De Wals in Voorhout.

Voorzitter Klimaatberaad Ed Nijpels, NVDE-voorzitter Teun Bokhoven en buurtbewoners zullen er het woord voeren, alsook de ontwikkelende aannemer Yvonne van der Hulst (Van der Hulst Bouwbedrijf) en Adriaan Harthoorn (Plusleven/4YEF).

Slimme woonwijk

De Wals omvat 33 Plus-op-de-Meterwoningen die onderling zijn verbonden in een smart grid. Dat houdt in dat ze onderling energie kunnen delen. Meer over deze ‘woonwijk van 2030’ in onze artikelen Slimme wijken: ‘Jij ziet een huis, ik een zonne-powerplant’ en Plus-op-de-Meter: energie delen in de wijk.

Populair

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Techniek Nederland

Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI) ondertekende het Klimaatakkoord vorige week (4 september) namens de installatiebranche. Bouwend Nederland heeft geen ondertekeningsmoment gepland, laat woordvoerder Richard Massar desgevraagd weten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.