#Duurzaam Bouwen

NZEB symposium stimuleert kennisuitwisseling

Het Belgische kennisplatform voor energieneutraal bouwen Pixii (voorheen Passiefhuis Platform) houdt 24 oktober voor de 16e keer het gerenommeerde NZEB symposium in Antwerpen. Dit jaar voor het eerst samen met DNA in de Bouw.

Het symposium is een toonaangevend podium dat wetenschap en praktijk van energieneutraal bouwen met elkaar verbindt. Verwacht wordt dat de samenwerking de kennisuitwisseling tussen beide landen stimuleert. Nederlandse deelnemers kunnen er hun kennis fors uitbreiden en verdiepen. Er zijn dit jaar 7 sprekers uit Nederland.

Koploper

In België gebeurt veel op het gebied van energieneutraal bouwen, enkele regio’s zijn koploper in Europa. Dat geldt ook voor onderzoek op dit vlak en Pixii is hierbij één van de kernspelers in België. Het NZEB symposium is al jaren een toonaangevend podium dat wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van energieneutraal bouwen met elkaar verbindt. In ons land bestaat dat niet op dit niveau van diepgang en niet met deze focus, stelt DNA in de Bouw. Nederlandse deelnemers kunnen er dus veel nieuwe kennis opdoen en verdiepen.

Nederlandse bijdragen

DNA in de Bouw is verheugd om met Pixii samen te werken om internationale kennisuitwisseling over energieneutraal bouwen en renoveren te verbeteren. Het NZEB-symposium wordt ook bezocht door Nederlandse deelnemers, maar verwacht wordt dat de samenwerking van Pixii en DNA de kennisuitwisseling tussen beide landen stimuleert. Dat is al te zien aan het aantal en het niveau van de sprekers uit ons land: emeritus professor Jos Lichtenberg, professor Wim Zeiler van de TU Eindhoven, Freek Wullink en Michiel Goossensen van Arcadis Nederland, Carl-peter Goossen van BouwNext BV, dr. Erwin Mlecnik van de TU Delft en Chiel Boonstra van Trecodome.

Inschrijven

Meer informatie over het congres is te vinden op www.nzeb.be. Daar kan men zich ook inschrijven. DNA-leden krijgen korting op het inschrijfgeld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.