#Duurzaam Bouwen

NZEB-tool rekent energieprestaties exact uit

Met de nieuwe nZEB-tool (nearly Zero Energy Building) kunnen bouwers, ontwikkelaars, architecten en adviseurs energieprestaties van een gebouw integraal doorrekenen. De rekentool maakt energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar zodat bouwers garanties kunnen afgeven aan toekomstige bewoners op het werkelijke energieverbruik.

De bouwfysische berekening PHPP vormt de basis van de rekenkern. Met de Nederlandse editie van deze rekentool, voorzien van Nederlandstalig handboek en datasheets voor de Nederlandse bouwpraktijk, wordt aan de toenemende vraag voldaan naar een berekeningsmethode die de energieprestaties van zeer energiezuinige gebouwen realistisch inzichtelijk maakt.

NOM, Active House, Passiefhuis, BENG

De tool is geschikt voor verschillende energiezuinige woningconcepten als nul-op-de-meter (NOM + EPV), Passiefhuis en binnenkort ook Active House (nog in ontwikkeling). In het werkblad NL_BENG worden de resultaten van de berekening bovendien gepresenteerd volgens de parameters voor de Nederlandse BENG-norm die de EPG zal opvolgen.

Lees hier een eerder interview met Carl-peter Goossen (BouwQuest), een van de initiatiefnemers van de tool die wordt verkocht door SBRCURnet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.