#Duurzaam Bouwen

Online gids voor duurzame projecten en producten

Tijdens het Nationale BREEAM Congres op 23 maart is de Dutch Green Building Guide officieel gepresenteerd. Deze online gids bevat duurzame projecten en duurzame diensten en producten die hieraan hebben bijgedragen.

Het is de eerste keer dat een online platform op deze wijze duurzame projecten koppelt aan producten en diensten. Directeur van Dutch Green Building Council Annemarie van Doorn: “Architecten, eindgebruikers, opdrachtgevers en andere partijen zien dat overal in het land mooie en duurzame projecten worden ontwikkeld. Dat willen zij ook. Maar in het brede aanbod weten zij vaak niet met welke producten en diensten zij aan de slag moeten. De Dutch Green Building Guide voorziet in die behoefte.”

Binnen een paar klikken vindt de bezoeker van de website de meest duurzame bouwprojecten van Nederland. Bij deze projecten staan ook de producten en diensten vermeld die hebben bijgedragen aan de hoge duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Zo weet de gebruiker precies welke maatregelen bewezen effect hebben.

In de database van de Dutch Green Building Guide staan inmiddels bijna 700 duurzame voorbeeldprojecten en bijna 300 organisaties met hun duurzame aanbod. De ontwikkeling er van werd mede mogelijk gemaakt door ABN Amro.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.