#Duurzaam Bouwen

Online warmtepompen vergelijken

Warmtepompen met elkaar vergelijken. Dat kan met het online platform Warmtepompvergelijker.nl. Gestart is met de warmtepompen van zes fabrikanten, maar het assortiment wordt de komende maanden uitgebreid.

Oprichter Jan van Rooijen ervoer zelf in de praktijk dat het niet eenvoudig is om de juiste warmtepomp-oplossing voor zijn huis te vinden. Tijd dus voor een plek die de consument overzicht biedt. Warmtepompvergelijker.nl vereenvoudigt de keuze aan de hand van een woningscan en brengt consumenten desgewenst in contact met fabrikanten en installateurs.

Specificaties

Op het platform kunnen nu de specificaties en beschrijvingen van warmtepompen van Daikin, Remeha, Viessmann, Ferroli, Panasonic en Mitsubishi Electric worden vergeleken. Het platform behoudt zelf een onafhankelijke rol. “De vergelijker is puur gebaseerd op de gegevens van de producten. De deelnemende fabrikanten hebben geen invloed op de uitkomsten,” zegt Van Rooijen, die een jaar gewerkt heeft aan de site.

Uitbreiden

Er kan worden vergeleken op diverse eigenschappen. Verder biedt de website antwoorden op de meest gestelde vragen die er zijn over warmtepompen via eenvoudige animatie-video’s. De ambitie is om in de komende maanden het aantal deelnemende fabrikanten nog uit te breiden, zodat door consumenten een nóg bredere marktvergelijking kan worden gemaakt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.