#Duurzaam Bouwen

‘Optopper’ zorgt voor snel meer woningen

Bouwbedrijf en projectontwikkelaar Vorm lanceert een prefab modulaire woonunit, voor bovenop bestaande bouw. De ‘Optopper’ is biobased, circulair en natuurinclusief en in verschillende varianten verkrijgbaar.

Gestandaardiseerd

Volgens het bedrijf zijn de units een snelle en betaalbare manier om snel meer woningen te creëren in Nederland. Elke unit is één appartement, met prefab badkamer en toilet. “De Optopper wordt in verschillende varianten aangeboden, wat ruimte biedt voor differentiatie in woningaanbod. Dit maakt de woonoplossing geschikt voor verschillende doelgroepen: studenten, starters, singles, kleine gezinnen en senioren,” aldus Bas de Haan, commercieel technisch manager van BuurtBoost.

Duurzaam en groen

De Optopper is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout door DAT Bouwsystemen, de houtfabriek van VORM. De modulaire woningen hebben een prefab badkamer en toilet van Smart2Prefab en een gevel van zonnepanelen van Solarix. The Urban Jungle Project voorziet de Optopper van een groene daktuin, waar plaats is voor vogels, bijen, rupsen en andere insecten.

Oppepper voor de buurt

Het idee is ontstaan vanuit het BuurtBoost, een initiatief van Vorm waarmee ze wijken prettiger en leefbaarder willen maken. Samen met BurtonHamfelt Urban Architecture, DAT Bouwsystemen, Smart2Prefab, scale-up Solarix en The Urban Jungle Project werd de Optopper bedacht en ontwikkeld. De Optopper is straks binnen één dag te plaatsen op de daken van bestaand vastgoed. “De woningnood in ons land neemt problematische vormen aan. Het vinden van een woning is voor veel mensen bijna onmogelijk”, vertelt Mariette Broesterhuizen, strategisch manager van BuurtBoost. “Woningcorporaties en gemeenten weten wat hen te doen staat: aanpakken, doorpakken en het woningaanbod in hoog tempo uitbreiden met betaalbare, duurzame en aantrekkelijke woningen, en zo de buurt een ‘boost’ geven. De Optopper is een van de unieke producten van BuurtBoost binnen onze integrale aanpak die hiervoor een oplossing biedt.”


Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.