#Duurzaam Bouwen

Passiefhuiscertificaat voor funderingsvloer

De Hectar funderingsvloer – een vinding van aannemer Villa Nova Bouw en adviesbureau conStabiel – heeft het internationaal erkende passiefhuiscertificaat ontvangen.

De certificering is begeleid door passiefhuisexpert Clarence Rose van Azimut Bouwbureau en 7 oktober overhandigd op de beurs Bouw Compleet in Hardenberg. De productcertificering van Hectar is relatief nieuw voor Nederlandse bouwproducten. Energieneutraal bouwen staat in ons land nog in de kinderschoenen en de benodigde bouwproducten komen veelal van internationale leveranciers.

Rose noemt de bekisting “een doorbraak voor de energieneutrale woningbouw met buitenspouwblad. Het is dé oplossing voor het dilemma tussen krachtsafdracht en thermische isolatie bij de fundering; slim en simpel tegelijk”.

Hectar

Bouwen met een kruipruimte is een Nederlandse traditie, maar voor energiezuinig bouwen met goed geïsoleerde vloeren een achterhaalde techniek, is de overtuiging van de bedenkers van de vloer. De Hectar-bekisting bestaat uit constructief en vochtbestendig EPS. De handzame EPS-elementen worden op staal aangebracht in een ondiepe bouwput zonder vorstrand en kruipruimte. Ze kunnen worden toegepast voor woningbouw tot drie bouwlagen. Het systeem is geschikt voor alle bouwmethoden van massief tot houtskeletbouw. Bij een minder draagkrachtige bodem kunnen paalfunderingen worden aangebracht. Deze worden rechtstreeks opgenomen in de in het werk gestorte betonnen vloer, een funderingsbalk is overbodig. Door toepassing van lichtbetonnen nokken op een afstand van 30 cm kan op de isolerende Hectar randkist een gemetseld buitenspouwblad worden opgetrokken, geheel zonder thermische bruggen.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.