#Duurzaam Bouwen

PEFC-certificaat voor biocomposiet

Innodeen uit Lochem heeft het PEFC-certificaat ontvangen voor haar circulaire biocomposiet genaamd Compodeen WFC (Wood Fibre Composite). Het bedrijf ontvangt het keurmerk omdat het heeft aangetoond dat zij voor de productie van de WFC-producten uitsluitend houtvezels verwerken die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Compodeen bestaat uit 72% houtvezel, afkomstig uit reststromen van duurzaam beheerde bossen. Door de toevoeging van polypropylene (PP) bij extrusie ontstaat een milieuvriendelijk, weerbestendig materiaal met de natuurlijke uitstraling van hout.

Houtvezels in lengterichting

Het geoctrooieerde extrusieproces schikt de houtvezels in lengterichting waardoor Compodeen zijn uitzonderlijke sterkte krijgt. Bovendien kan er een wapening van staaldraad worden toegevoegd voor specifieke doeleinden.

Herbruikbaar biocomposiet

Compodeen is leverbaar in zes verschillende natuurtinten en kan volledig worden hergebruikt, zo kent de productie geen afval. Afkort en opstart materiaal dient als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies. 

Duurzaam alternatief

Compodeen wordt o.a. ingezet in de bouw en gevelindustrie als duurzaam alternatief voor gevelbekleding (DBP SIDING), nood-accommodatie, tuinhuizen, aanbouwen (DBP HOUSING) en voor de Grond- Weg- en Waterbouw als oeverbeschoeiing, vlonders, steigers e.d. Alle producten en materialen van Innodeen onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.