#Duurzaam Bouwen

Platdakraam op groene energie

FAKRO introduceert een alternatief voor de bekende lichtkoepel: DEF Solar. Een platdakraam dat volledig werkt op zonne-energie. Daartoe is het uitgerust met een pv-paneel.

Het pv-paneel van de DEF Solar – bevestigd op het raamprofiel aan de buitenkant van het dakraam – kan voldoende zonne-energie opvangen voor de elektrische bediening op afstand. Doordat het raam volledig op groene stroom werkt, is netstroomaansluiting niet nodig. Een regensensor zorgt ervoor dat het platdakraam automatisch sluit als het gaat regenen.

Vlakke glasplaat

Opvallend aan het ontwerp is de vlakke glasplaat. Deze wordt volgens de modernste technieken gelijmd: esthetisch en duurzaam. Het dakraam beschikt over thermo-isolerende waarden tot Uw=0,64 W/m²K in de uitvoering met viervoudige DU8 beglazing. Hierdoor is het geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Elektrische bediening op zonne-energie onderstreept het duurzame karakter van het raam.

Buitenzonwering

Het platdakraam is uit te breiden met elektrische buitenzonwering op zonne-energie (AMZ/F Solar). Deze reflecteert het zonlicht voordat dit het glas bereikt. En beschermt zo de leefruimte onder het dakraam tegen ongewenste opwarming op zonnige dagen. Ook de bediening van deze buitenzonwering werkt volledig op groene stroom via bijgeleverde afstandsbediening. De bediening kan zo worden ingesteld, dat zowel het platdakraam als de buitenzonwering met dezelfde afstandsbediening te bedienen zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.