#Duurzaam Bouwen

Platform met tips over Omgevingswet

Stroomversnelling heeft het nieuwe platform Omgevingswet & energietransitie gelanceerd aan ruim 80 gemeenten, woningcorporaties en andere koplopers en partnerorganisaties van de energietransitie. Het platform bundelt tips en voorbeelden over de omgevingswet en de energietransitie.

Het realiseren van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs, het Energieakkoord en de Energieagenda is een enorme opgave. Woningen moeten in 2050 hun eigen, duurzame energie opwekken en gaan dus van het aardgas af. Dit betekent dat er de komende 30 jaar ruim 7 miljoen woningen moeten worden gerenoveerd. Dat zijn dus ruim 200.000 woningen per jaar. Eén van de doelen van de Omgevingswet – die naar verwachting in 2020 ingaat – is dat gemeenten meer regie krijgen bij de energietransitie. Stroomversnelling biedt 4 tips die gemeenten helpen om in 2020 klaar te staan de nieuwe Omgevingswet in praktijk te brengen.

Op het online platform wordt beschreven wat er met de Omgevingswet verandert. Daarna volgen 4 tips over wat gemeenten kunnen doen om vaart te zetten achter de energietransitie, met voorbeelden van hoe dat in diverse gemeenten al gebeurt. Alle actuele informatie die is opgesteld door Stroomversnelling, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.