#Duurzaam Bouwen

Platform voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw

Het nieuwe platform ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) voor de Klant’ wordt 26 mei gelanceerd met een startbijeenkomst in conferentiecentrum Woudschoten in Zeist.

ZEN voor de Klant is opgezet door het Lente-akkoord. Alle lidbedrijven van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) kunnen deelnemen aan het nieuwe platform.

‘Meer dan techniek en kosten’

Doel is de scope van zeer energiezuinige nieuwbouw te verbreden. “Het gaat niet alleen om techniek en kosten. De klant zit voortaan aan het stuur, niet de steeds strengere regelgeving! ‘ZEN voor de klant’ gaat innovatief aan de slag met wensen van consumenten op het gebied van wooncomfort, gezondheid, binnenklimaat en betaalbaarheid”, aldus het Lente-akkoord.

Lid-ondernemingen van de vier brancheverenigingen van het Lente-akkoord gaan actief ervaring opdoen met bijna energieneutrale woningbouwprojecten. Belangrijke thema’s zijn bewonerscommunicatie, bewoners begeleiding door het bouwproces, klanttevredenheid monitoring, klantwensen over comfort en gezondheid. De opgedane kennis en ervaringen zullen breed worden gedeeld.

Lees hier meer over het programma van de startbijeenkomst. Lees hier meer over het waarom van ZEN voor de Klant.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.