#Duurzaam Bouwen

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

Op 11 april start in Ede de driedaagse praktijkcursus Energieneutraal bouwen en renoveren van stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman.

Er komt veel kijken bij de uitvoering van energieneutrale of energieleverende projecten bij BENG, NOM, Passiefhuis, Active House. De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur. De cursus vormt de basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren.

Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Begrijpen om te leren toe te passen en alert worden op de details en de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen; alles in drie cursusdagen.

Experts

De docenten van stichting KERN zijn doorgewinterde experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, met verschillende specialismen: Clarence Rose op het gebied van passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp is thuis in haalbaarheidsanalyses en Carl-peter Goossen weet alles van integraal bouwen. Kennismaken met de internationaal gerenommeerde energiebalansberekening voor zeer energiezuinige gebouwen nZEB-tool maakt ook deel uit van de cursus. Stichting KERN is zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling en introductie van de nZEB-tool in ons land.

Klik hier voor meer informatie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.