#Duurzaam Bouwen

Primeur Vechtdal Bouw voor projectcertificering FSC

(Foto: Vechtdal Bouw)

Vechtdal Bouw in Nieuwleusen is het eerste bouwbedrijf wereldwijd dat gecertificeerd is volgens de nieuwe vereenvoudigde FSC-standaard voor project-certificering (FSC-STD-40-006).

Volgens Vechtdal is de FSC-projectstandaard goed werkbaar voor bouwbedrijven. Control Union, die het certificaat uitgaf, organiseert op 18 februari (Leiden) en 10 maart (Rijssen) informatiebijeenkomsten voor belangstellenden over de nieuwe standaard.

Commercieel voordeel

Vechtdal Bouw paste al FSC-hout toe, maar meent dat ze dankzij de projectcertificering dit ook commercieel kan benutten. Bovendien vragen particulieren steeds vaker om FSC-hout vanwege de groenhypotheek, en dan moet de bouwer FSC-gecertificeerd zijn.

Bij de onderneming werken zo’n vijftig mensen. Naast het bouwbedrijf heeft Vechtdal een eigen timmerwerkplaats die inmiddels ook gecertificeerd is. Hoewel Vechtdal de meeste projecten nog grotendeels in kalkzandsteen uitvoert, voorziet de firma een verschuiving naar houtbouw. Inmiddels wordt alles vanaf de dakconstructie al in hout uitgevoerd en ontwikkelt het bedrijf een houtbouw-modulewoning (Falcon) die volledig geprefabriceerd is.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.