#Duurzaam Bouwen

Publicatie Luchtdicht bouwen herzien

Luchtdicht bouwen is een actueel onderwerp. Omdat de eisen hieromtrent steeds hoger worden, heeft SBRCURnet de bestaande publicatie over luchtdicht bouwen uit 2009 herzien.

De publicatie is geactualiseerd en uitgebreid met nieuw ontwikkelde kennis over concepten zoals het passiefhuis en energieneutraal bouwen. Verder geeft het boek achtergronden voor het ontwerp en de uitvoering van luchtdicht bouwen. Het hoofdstuk waarin het theoretisch kader is geschetst is inhoudelijk up-to-date gebracht met nieuw ontwikkelde kennis op het gebied van drukverschillen en lekstromen.

Omdat de luchtdichtheid van een gebouw voornamelijk afhangt van de aansluitingen van de bouwdelen onderling, de details als hang- en sluitwerk, de doorvoeren en de gebruikte materialen daarbij, wordt ook hieraan uitgebreid aandacht besteed. En omdat een zorgvuldige uitvoering van groot belang is voor de uiteindelijke energieprestatie van het gebouw, is dit ook opgenomen. De geactualiseerde publicatie is te bestellen bij SBRCURnet.

Eisma Bouwmedia maakte vorig jaar een webinar over luchtdicht bouwen. U kunt het webinar hier terugkijken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.