#Duurzaam Bouwen

‘Rendement woningisolatie 7 tot 12 procent’

Milieu Centraal berekent dat het rendement op woningisolatie vergelijkbaar is met 7 tot 12 procent rente op de spaarrekening. Cijfers waar bouwbedrijven iets mee kunnen richting klanten.

De spaarrente staat met 1 a 1,5 procent op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar. Volgens berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is het juist nu lonend om te investeren in energiebesparing. Het rendement op woningisolatie is bijvoorbeeld vergelijkbaar met 7 tot 12 procent rente op een spaarrekening.

Spouwmuurisolatie levert het meeste op: evenveel als een fictieve spaarrekening met 12 procent. Ook investeringen in dak- en vloerisolatie en HR++ glas bieden fors hogere rendementen dan een spaarrekening. Zo levert dakisolatie bijvoorbeeld een rendement van 9 procent op, en HR++ glas 7 procent. Naast lagere energielasten levert isolatie bovendien meer comfort in huis en een beter milieu op.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.