#Duurzaam Bouwen

Renovatie-aannemer zet in op duurzaamheid

Foto: Van Dillen Groep

Naast een timmerfabriek en een renovatielab heeft bouwbedrijf Van Dillen uit Culemborg sinds kort ook de beschikking over een prefab fabriek. Het bestaande oeuvre is daarmee uitgebreid met het leveren van houten elementen voor energieneutrale woningen en hoogwaardige renovaties van bestaande bouw.

“Elke generatie moet ergens in zijn tijd een verandering aanbrengen. Anders houd je het niet lang vol.” Dat is de stellige overtuiging van Cees van Dillen. De Van Dillen Groep uit Culemborg, waarvan hij als vijfde generatie het roer in handen heeft, is daarvan het levende bewijs. In de afgelopen 294 jaar groeide het destijds traditionele aannemersbedrijf in klein onderhoud uit tot een bedrijf dat zich focust op duurzame en innovatieve oplossingen voor complexe projecten. Het geheim? “Je kunt iets goed en dat breid je uit.”

En bouwen in bewoonde dan wel gebruikte staat is wat Van Dillen goed kan. Bij circa 65% van de opdrachten gaat het om groot onderhoud en verbetering van vastgoed in bewoonde of gebruikte staat. “Daarbij is het minimaliseren van overlast voor bewoners een belangrijke succesfactor. Niet zo snel mogelijk, maar in één keer goed bouwen is een pré.” Prefab en duurzaamheid winnen daarbij steeds meer terrein.

BouwBeurs Nieuwscafé

Hoe de timmerfabriek, het renovatielab en de nieuwe Prefab Fabriek Culemborg hem daarbij helpen, vertelt Cees van Dillen in het BouwBeurs Nieuwscafé. Op woensdag 6 februari om 13:30 uur in de overgang tussen hal 7 en hal 8. Wil je hierbij live aanwezig zijn? Schrijf je vrijblijvend in!

Alvast een voorproefje? Lees dan het artikel uit Aannemer nummer 10 2018.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.