#Duurzaam Bouwen

Rondleiding door Werkspoorfabriek

De Werkspoorfabriek in Utrecht altijd al een keer van binnen willen zien? Helemaal nu het is verbouwd en omgevormd met een innovatief en circulair bouwsysteem van de Utrechtse bureaus Respace en Sustainer Homes? Schrijf je dan in voor een rondleiding op 4, 11 of 18 november.

Aanleiding voor de rondleidingen is de dubbele nominatie van de Werkspoorfabriek voor het beste gebouw en het beste kantoorgebouw van 2020. De nominatie komt nadat de lege 175 meter lange hal vorig jaar in een paar maanden tijd op duurzame wijze werd getransformeerd. Nu biedt het plaats aan 50 innovatieve creatieve ondernemingen en een grote bierbrouwerij. De combinatie van het behoud van het industriële karakter en de nieuwe ruimtelijke inrichting wordt geprezen in beide nominaties. Op 22 en 28 oktober worden de winnaars van beide prijzen bekendgemaakt.

Leegstaand vastgoed ombouwen

Bij de transformatie is een grote rol weggelegd voor bouwsysteem Respace. Een ontwikkeling van architectenbureau Sustainer Homes, bedacht om het tekort aan vastgoed in Nederland aan te pakken. Ter duiding: er is op dit moment in heel Nederland vraag naar bijna 40 miljoen vierkante meter woonruimte en alleen al in Amsterdam naar een half miljoen vierkante meter kantoorruimte. Terwijl er 30 miljoen vierkante meter vastgoed leeg staat. Met Respace kan een groot gedeelte van het leegstaande vastgoed worden omgebouwd tot bruikbare woon- of werkruimte. De Werkspoorfabriek is daar een voorbeeld van.

Modulair houtskeletbouw-systeem

CEO Sustainer Homes, Gert van Vugt: “De treurige gipsen wandjes die we kennen uit kantoren zijn echt niet meer nodig. Met dit modulaire houtskeletbouw-systeem krijg je daarvoor in de plaats duurzaamheid en circulariteit terug. Dit gebouw voelt niet als een kantoor, maar als een dorp in de stad. Waar je elkaar kent en tegenkomt. Het heeft het Werkspoorkwartier helpen te transformeren naar een ‘place to be’ in Utrecht.”

Rondleiding

Geïnteresseerden in een rondleiding op 4, 11 of 18 november van 14.00 tot 15.00 uur kunnen zich inschrijven via respace.nl/rondleiding. Met het oog op de coronamaatregelen is er plaats voor maximaal 15 deelnemers per dag.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.