#Duurzaam Bouwen

Ruim 5000 bezoekers voor Renovatie 2018

De vakbeurs Renovatie was dit jaar goed voor 5.081 bezoekers en wordt voortaan jaarlijks gehouden in plaats van tweejaarlijks, zo laat organisator 54events weten. In 2019 vindt gelijktijdig de nieuwe vakbeurs Monument plaats, die specifiek focust op onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumenten.

In de Brabanthallen in Den Bosch vond vorige week Renovatie 2018 plaats. De 5de editie van de zakelijke beurs voor beslissers in de renovatiebranche werd goed ontvangen: exposanten beloonden 54events met rapportcijfer 7,4 en 93% van de bezoekers beoordeelden de door hen bezochte onderdelen van het inhoudelijke programma ‘positief’ tot ‘zeer positief’.

Renovatie 2018 bood plek aan zo’n 125 exposanten en partners uit de segmenten ‘comfort en functionaliteit’, ‘herstel en onderhoud’, ‘energie en circulair’ en ‘kennis en advies’. In een tweetal beurstheaters werden daarnaast – in samenwerking met bedrijfsleven en brancheverenigingen – tientallen seminars, symposia en workshops georganiseerd.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Lancering vakbeurs Monument

Drukst bezocht werd het – in samenwerking met Platform voor Transformatie en Renovatie (NRP) georganiseerde – symposium over verduurzaming van monumenten. Bijna 150 bezoekers lieten zich inspireren door de presentaties van onder meer Birgit Dulski van Nyenrode Business University, Ingo Ruijterman van de Westergasfabriek en Roel Lichtenberg van Blauw Architecten.
Geïnteresseerden in monumentaal erfgoed kunnen vanaf volgend jaar helemáál hun hart ophalen, als Renovatie 2019 – aanpalend – wordt vergezeld van een nieuwe loot aan de boom van 54events; ‘Monument’, een vakbeurs die specifiek focust op onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumenten.

Renovatie nieuwe stijl

Meer dan ooit lag de nadruk op praktische oplossingen (‘voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijk renoveren’), wat tot uiting kwam in zowel het inhoudelijk programma als op de beursvloer zelf: het gaf exposanten de kans hun technieken, producten, toepassingen en knowhow optimaal onder de aandacht te brengen van een gericht professioneel publiek.

Dagjournaals

Impressie van de beurs? Bekijk hier de Dagjournaals die Aannemervak.nl en Bouwwereld.nl maakten op Renovatie 2018.

Renovatie 2019

Volgend jaar vindt het evenement plaats op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei; wederom in de Brabanthallen in Den Bosch.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.