#Duurzaam Bouwen

Samenwerking KNB en New Energy Coalition

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) en New Energy Coalition gaan samenwerken. Doel is het binnen bereik brengen van een passende energietransitie in de Nederlandse industrie van baksteen, keramische dakpannen en gebakken tegels.

KNB-directeur Ewald van Hal, namens de Nederlandse bouwkeramische industrie, en de heer Patrick Cnubben, projectmanager waterstof bij New Energy Coalition, bezegelden de ondertekening op 21 mei met een ferme handdruk. “De samenwerking ondersteunt het duurzaamheidsbeleid van onze industrie waarin het toepassen van energie uit duurzame bron een speerpunt vormt”, aldus KNB-directeur Van Hal. Cnubben vult aan: “Door samen op te trekken wordt de horizon verbreed om kansen te verkennen”.

Toekomstbestendige fabriek

KNB en de New Energy Coalition vinden elkaar op de wederzijdse inbreng van expertise, kennis en netwerken. Het geeft een solide basis voor onderzoek gericht op het verkennen van opties voor een toekomstbestendige fabriek. Als eerste project wordt gewerkt aan waterstof voor de productie van keramische bouwmaterialen. Dit moet voorzien in meer inzicht op onder meer het effect van deze brandstof in de oven en het effect op het keramisch product zelf.

Verrijking van duurzaamheidsbeleid

Met het oog op het voldoen aan de klimaatdoelstellingen zet de bouwkeramische industrie actief in op energiebesparing, emissiebeperking en op inzet van energie uit duurzame bron. Naast een Routekaart 2030 en Duurzaamheidsagenda die de sector reeds kent werkt KNB momenteel aan een Energievisie en een toekomstgerichte Investeringsagenda. De recent ingestelde Transitie en Innovatieraad Keramiek helpt daarbij.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.