#Duurzaam Bouwen

Scan versnelt inzicht in duurzaamheid gebouwen

Dutch Green Building Council heeft een online tool geïntroduceerd waarmee gebruikers snel inzicht kunnen krijgen in de duurzaamheid van hun gebouwen. De Dutch Green Building Scan beoordeelt een gebouw binnen tien minuten op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen.

In de database van de Dutch Green Building Scan zijn de gegevens van alle grote kantoren van Nederland opgenomen. Deze gebouwen zijn voorzien van een voorlopige score op basis van de reeds beschikbare informatie, bijvoorbeeld van het Kadaster. De gebruiker van de Scan kan door het beantwoorden van vragen een indicatieve duurzaamheidsscore voor het gebouw berekenen. Deze score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen. Martin Mooij, Hoofd Certificeren en Beheer van DGBC: “Op die manier zien gebruikers precies hoe duurzaam hun gebouw is ten opzichte van andere gebouwen.”

Bij de indicatieve duurzaamheidsscore krijgt de gebruiker relevante tips om het gebouw te verduurzamen. Ook ziet de gebruiker op welke onderdelen het gebouw beter scoort dan gemiddeld. “Het zijn geen algemene tips, maar concrete aanbevelingen die zijn toegespitst op waar het gebouw minder op scoort”, verduidelijkt Mooij.

De Dutch Green Building Scan is gebaseerd op de meest recente BREEAM-NL systematiek voor bestaande gebouwen (BREEAM-NL In-Use). BREEAM is het internationale keurmerk om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen mee te beoordelen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.