#Duurzaam Bouwen

Seminar en debat over materiaalpaspoort

(Beeld: C2C Bouwgroep)

De Cradle to Cradle Bouwgroep houdt 4 oktober een seminar en debat over materiaalpaspoorten voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouw professionals. Locatie is het Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (IC DuBo) te Rotterdam.

Het seminar heeft als doel om deelnemers middels pitches van onder meer vooruitstrevende bedrijven te informeren over de verschillende materiaalpaspoorten en staat onder leiding van dagvoorzitter Udo Waltman (directeur SGS Search). Debatleider en BNR nieuwsradiopresentator Maarten Bouwhuis begeleidt aansluitend aan het seminar het debat. De sprekers op deze dag zijn o.a. Madaster, EPEA, Circuliar IQ, Cradle to Cradle Bouwgroep, Van Wijnen Bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco.

Circulair bouwen

In aanloop naar een volledig circulaire economie in 2050 komen materiaalpaspoorten steeds vaker in beeld en het aantal bedrijven wat hierin investeert groeit. Materiaalpaspoorten hebben als doel om waarde te genereren door producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen op het juiste moment. Daarnaast kunnen ze inzichten verschaffen in de bestanddelen van het materiaal en of deze gezond en veilig zijn. De hamvraag is of en welk materiaalpaspoort het juiste instrument is voor het ‘borgen’ van een circulair en een gezond bouwproject. In het seminar & debat delen bouwprofessionals en gastsprekers met elkaar kennis en ervaring en komen de voor- en nadelen van deze paspoorten aan bod.  

Inschrijven voor het seminar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.