#Duurzaam Bouwen

Siga over luchtdicht bouwen

Advies, concepten, uitvoering, garanties: leveranciers op het gebied van luchtdicht bouwen doen meer dan alleen producten leveren. Deze week: Siga.

De Zwitserse leverancier van luchtdichte tapes neemt een vrij unieke positie in in het luchtdichtbouwenwereldje. De fabrikant geeft een hechtgarantie op elke ondergrond en de tapes zijn in principe onbeperkt houdbaar. Dirk Jan Karsten is de exclusieve agent van Siga-producten voor de Benelux. Hij organiseert regelmatig workshops voor de aannemer om hem te laten oefenen en de zin van het luchtdicht bouwen te bespreken.

Garantie

Op papier geeft Siga een garantie van tien jaar op toepassing van haar luchtdichte materialen op elke willekeurige ondergrond. Dat is volgens Karsten vrij uniek in deze branche. “Siga durft die garantie af te geven omdat er uitvoerige labtesten in Zwitserland worden uitgevoerd”, aldus Karsten die samen met een vertegenwoordiger de aannemers bezoekt op de bouwplaats om hen te adviseren en te instrueren over de toepassing van de producten. “Het merendeel van de aannemers verricht de werkzaamheden zelf. Dat komt met name omdat het luchtdicht bouwen in verschillende fasen van het bouwproces gebeurt. Het is te kostbaar en omslachtig om de montage door een derde partij te laten doen.”

Aansluitdetails

Karsten merkt dat steeds meer aannemers het luchtdicht bouwen serieus gaan nemen. Toch maakt hij nog vaak genoeg mee dat de bouwers voor de eerste keer in aanraking komen met het fenomeen. “Dikwijls wordt de pur-spuit nog gehanteerd en heeft men van tevoren niet goed nagedacht over de manier waarop en hoe aansluitdetails luchtdicht moeten worden uitgevoerd. Wij proberen deze aannemers de juiste informatie en de juiste producten te verschaffen.”

Lees het hele artikel ‘Toeleveranciers ontzorgen’ in Aannemer oktober. Het vakblad elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.