#Duurzaam Bouwen

Slimme meters in kaart

Een nieuwe, interactieve website informeert bouw- en installatiebedrijven over de aanwezigheid van slimme meters in hun werkgebied.

De bedrijven kunnen voortaan tot op postcodeniveau zien waar de netbeheerder slimme meters heeft geplaatst of binnenkort aanbiedt. Door deze kaart kunnen bouw- en installatiebedrijven plannen waar en wanneer ze energiebesparing bij hun klanten onder de aandacht brengen. Adviezen over zonnepanelen, led-verlichting, isolatie of duurzame alternatieven voor de cv-ketel op aardgas hebben meer kans van slagen wanneer de ontvanger wéét hoe zijn of haar energieverbruik is opgebouwd.

Convenant

De nieuwe website, Slim energie besparen, komt voort uit het convenant dat de overheid in 2017 heeft gesloten met de installatiebranche en energiebedrijven om samen extra energie te besparen in de gebouwde omgeving.

Netbeheerders bieden uiterlijk in 2020 alle woningbezitters, verhuurders en bedrijven in Nederland een slimme meter aan. De slimmer meter geeft in combinatie met een energieverbruiksmanager (meestal een app, display of website) bewoners en ondernemers informatie over het eigen energieverbruik.

Toolbox

Naast de website presenteren de initiatiefnemers ook een nieuwe toolbox: Slim energie besparen voor de zakelijke markt. Daarin is praktische informatie te vinden over de slimme meter plus een groot aantal energiebesparingstips voor de zakelijke markt. Er zijn ook verwijzingen naar websites met informatie over energiebesparing, zoals www.energiebesparendoejenu.nl en www.energieverbruiksmanagers.nl.

De toolbox bevat verder voorbeeldbrieven, teksten voor advertenties en andere marketing- en communicatiemiddelen. Er is al een vergelijkbare toolbox voor de particuliere markt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.