#Duurzaam Bouwen

Slimme schil maakt woning levensloopbestendig

Bouwbedrijf Van Wijnen en zorgverzekeraar De Friesland hebben een slimme schil bedacht die woningen toekomstbestendig en energiezuinig maakt.

Het woonzorgconcept ‘Fijn Wonen’ is bij wijze van test toegepast op een rijtjeswoning in Gorredijk. De directeuren van beide organisaties hebben inmiddels al een nacht in het huis doorgebracht. De woning is in een week tijd uitgerust met een extra buitenmuur met daarin diverse slimme technieken en een zorgunit van 3 bij 4 meter vol domotica in de achtertuin.

Kast voor installaties

Direct naast de voordeur van de woning staat nu een kast met daarin de cv-installatie en airconditioning. Deze kast kan van buiten geopend worden, dus er hoeft niemand thuis te zijn als de installateur langs komt. Camera’s bij de voordeur laten zien wie er langs is geweest. De unit zelf heeft bewegingssensoren en via een tablet kunnen onder andere de lampen en de gordijnen bediend worden. De Friesland Zorgverzekeraar is inmiddels in gesprek met de mogelijk toekomstige bewoners van het slimme rijtjeshuis.

(Foto: Van Wijnen)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.