#Duurzaam Bouwen

Slokker Bouwgroep winnaar Forest50

Slokker Bouwgroep is winnaar van de FSC Forest50 Ranking 2018. De bouwer, onderdeel van de Slokker Groep, presteert het beste bij toepassing van duurzaam hout in de bouwsector en communiceert daar duidelijk en actief over.

De Forest50 – opgesteld door FSC Nederland – rangschikt de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op deze criteria. Achter Slokker weet VolkerWessels zijn tweede plaats te behouden en is TBI Holding nieuw op nummer drie. Heembouw Holding is met een zevende plaats de sterkste stijger en wint de aanmoedigingsprijs.

Onderscheidend

Bijna honderd procent van het hout dat Slokker inkoopt, betreft gecertificeerd hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen. Maar Slokker onderscheidt zich vooral van andere bouwbedrijven door het gebruik van minder bekende houtsoorten in projecten en door uitsluitend houten kozijnen toe te passen in de standaardwoningen. Lisbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Hout is een materiaal dat perfect past binnen circulair, klimaatvriendelijk bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in hun projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee de terechte winnaar van de FSC Forest50.”

Ambitie

Eric Slokker, algemeen directeur Slokker Bouwgroep: “Ik ben enorm trots op het behalen van dit geweldige resultaat en op al onze medewerkers die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Een tweede plaats vorig jaar en nu de eerste plaats in de Forest50 Ranking ligt geheel in lijn met onze doelstelling om in 2019 alleen nog maar gecertificeerd hout toe te passen. Deze ambitie kunnen wij alleen gezamenlijk waar maken. Duurzaamheid is bouwen aan de toekomst. Het gaat om samenwerking, betrokkenheid en inzet om te bouwen aan en voor het behoud van een leefbare wereld.”

Het is de vierde keer dat FSC Nederland de Forest50 publiceert.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.