#Duurzaam Bouwen

Slurry, stro en ‘daglicht’ winnen innovatieprijzen

Een van de winnaars van de innovatieawards van de Rabobank.

Takkenkamp, Straw Blocks Systems en Signify kregen tijdens Building Holland de Rabobank Innovation Challenge 2021 uitgereikt vanwege hun innovatieve product.

Isolerende slurry

In de categorie Energietransitie won Takkenkamp met hun Airofill Innovative Wall Insulation. Dit is een soort slurry dat simpel via gaten in de voeg in de spouw kan worden gespoten. De jury: “Takkenkamp heeft koplopend ondernemerschap getoond waarbij een grote technische sprong gehaald is in de isolatiewaarde. Bovendien is er potentie is om het product circulair toe te passen.”

Prefab bouwelement van stro

Straw Blocks Systems viel in de categorie Circulariteit in de prijzen met hun Straw Blocks. De jury: “Zonder chemische toevoegingen is het één homogeen product. Het biedt mooie kansen voor een koppeling met de landbouwtransitie en aanvullende verdienmodellen voor boeren.”

Net zoals daglicht

Signify werd met hun product NatureConnect bekroond in de categorie Slim & Gezond. NatureConnect is verlichting die daglicht nabootst en zo voor een aangename binnenruimte zorgt. De jury: Het heeft echte en voelbare impact op de gebruikers en is gericht op de toekomstige zorgvraag. Impact!”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.