#Duurzaam Bouwen

Snel en duurzaam bouwen met prefab staalframes

Een prefab staalframe voor het concept Woonvilla Woonstaete.

Naast prefab houtbouw, is ook staalframebouw een prefab bouwmethodiek die zorgt voor een versnelling en verduurzaming van de woning- en utiliteitsbouw. Vastgoedontwikkelaar Woonstaete en bouwbedrijf AKOR realiseren met prefab staalframes een gebouw met twaalf appartementen in slechts twintig weken.

De productie van stalen frames voor het zogeheten Woonstaete Woonvilla-concept (een appartementencomplex in meerdere indelings- en afwerkingsvarianten) vindt volledig plaats in de fabriek van M-frame in Zwartemeer. AKOR assembleert vervolgens op de bouwplaats de geprefabriceerde elementen tot een stalen casco, inclusief isolatie, kozijnen en installatietechniek, op de al gemaakte fundering en geïsoleerde betonvloer. Tegelijkertijd met het casco worden de prefab binnentrappen gemonteerd, de leidingen in het plafonds weggewerkt en E- en W-installatiecomponenten aangebracht. Daarna volgt de verdere afbouw en afwerking van de binnen- en buitengevel. De totale bouwperiode bedraagt slechts twintig weken en in zeven dagen staat er al een wind- en waterdicht staalcasco.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.