#Duurzaam Bouwen

Spijkerbroek wordt isolatie

SOPREMA heeft een veelzijdige isolatie ontwikkeld dat bestaat uit gerecycled katoen, met name jeans. Het heet Pavatextil P en bezit uitzonderlijke kwaliteiten. Ingezameld katoen en jeans wordt geselecteerd, uitgerafeld en hergebruikt in een ecologisch geoptimaliseerd productieproces waarbij zoveel mogelijk hernieuwbare energiebronnen worden benut.

De hergebruikte katoenvezels worden zachte isolatieplaten die het in de winter gezellig warm houden en in de zomer lekker fris. Ook weert het veel geluid. Het hoogrenderende materiaal is gezond, comfortabel en duurzaam. Met zijn klasse A+ voor uitstoot van vluchtige volatiele stoffen (VOS) draagt de isolatie bij aan de luchtkwaliteit.

Pavatextil P is prettig te verwerken: het materiaal is licht en flexibel en gemakkelijk te versnijden. Het laat zich in een handomdraai plaatsen tussen dakbinten, op de plankenvloer of tegen muren en schotten. Het tweede leven van de jeans is lang niet van korte duur. De tijd heeft nauwelijks invloed op de initiële dikte en de isolerende kracht van Pavatextil P, waardoor zijn prestaties langdurig gegarandeerd zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.