#Duurzaam Bouwen

Start opleiding Passiefhuis Vakman

Op 11 november start de driedaagse opleiding tot Passiefhuis Vakman. De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als aannemer of installateur.

De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat passiefhuis vakman.

Wetenschap en praktijk

In de cursus worden wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gecombineerd. Docenten zijn Clarence Rose (passiefhuisspecialist), Henk Wegkamp (energetisch-economisch analist) en Carl-peter Goossen (passiefhuis ontwerpmanager). De docenten hebben jarenlange ervaring met de passiefhuis-methodiek.

‘Meer inzicht’

Oskar Oldeman van Promantor-Bouwnext is één van de zeven cursisten die in 2014 als eersten in Nederland het certificaat behaalden: “De cursus Passiefhuis Vakman heeft mij veel meer inzicht gegeven in detailleringen die ik op hoofdlijnen wist. Met veel praktijkvoorbeelden en een beetje bouwfysica leer je snel waar het mis kan gaan als men ondeskundig luchtdicht bouwt of extra isolatie aanbrengt. Doordat de groep vakmensen gemotiveerd en leergierig was, werden we allemaal nog enthousiaster om te bouwen volgens de passiefhuis-principes.”

De cursus wordt gegeven in Ede en kost 650,- euro. Het examen kost nog eens 250,- euro. Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.