#Duurzaam Bouwen

Stroomversnelling en SECB gaan samenwerken

Stroomversnelling en Stichting Excellent Conceptueel Bouwen (SECB) gaan samenwerken. Beide willen komen tot één borgingssysteem. Dit moet leiden tot meer duidelijkheid in de markt en zekerheid over NOM en andere prestaties.

Sinds 2014 toetst de Stichting Excellent Conceptueel Bouwen aanbieders van concepten jaarlijks of hun concepten hun beloften waarmaken. Bij voldoende resultaat krijgen ze het Predicaat Excellent Concept. Sinds 2016 is het Predicaat uitgebreid met een NOM-label. Alleen wie het predicaat Excellent heeft, kan ook het NOM-label ontvangen.

NOM Keur

Het NOM Keur is een initiatief van Stroomversnelling. Het werd in februari 2016 gelanceerd en garandeert kwaliteit in nul-op-de-meterrenovaties. Het keurt naast energieprestaties, ook op onder andere woongenot en binnenklimaat. Het NOM Keur bestaat uit drie delen: een toets van de propositie, op de toepassing ervan en tijdens de levensduur. Pas wanneer alle drie de onderdelen goed zijn, ontvangt de bouwer NOM Keur.

Samenwerking

Door gebruik te maken van elkaars expertise, door ieders aanpak op elkaar af te stemmen, wordt de herkenbaarheid groter, gaat de kwaliteit omhoog en kunnen de kosten omlaag. Vanaf 1 oktober 2017 hoeven aanbieders niet meer bij twee aparte organisaties aan te kloppen. Achter één loket wordt de concepttoets door SECB gedaan en de NOM-toets door de Stroomversnelling. Apart het Predicaat Excellent Concept of het NOM Keur krijgen, blijft mogelijk. Wie beide toetsen wenst, bespaart op de kosten.

Als blijkt dat deze samenwerking een succes is, wordt een volgende stap in de integratie gemaakt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.