#Duurzaam Bouwen

Toolbox voor verduurzamen van gebouwen

Het verduurzamen van gebouwen is één van de opgaven voor heden en toekomst. Verduurzamen blijkt echter een containerbegrip en het aanbod aan informatie en hulp is enorm. Het Platform Duurzame Huisvesting biedt daarom een toolbox. Geïnteresseerden kunnen hierin hun wensen met betrekking tot het verduurzamen van gebouwen aangeven, waarna alleen relevante informatie wordt getoond.

Het Platform Duurzame Huisvesting is een samenwerkingsverband tussen branche-, koepel- en kennisorganisaties die een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van bestaande bedrijfshuisvesting. Organisaties zijn betrokken bij het onderhoud en beheer van gebouwen, het investeren en beleggen in gebouwen en het managen van gebouwgebonden faciliteiten. Hierdoor is een groot deel van de partijen die zich richten op gebouwen vertegenwoordigd in het platform. Deze samenwerking zorgt er voor dat kansen en knelpunten snel worden gezien en worden opgelost. Dit doet het Platform Duurzame Huisvesting door het ontwikkelen van duurzaamheidstools die helpen bij het verduurzamen van een gebouw.

Selecteren

Al deze hulpmiddelen zijn terug te vinden in de toolbox die online is te raadplegen via www.platformduurzamehuisvesting.nl. Gebruikers kunnen daar aangeven wie zij zijn, waar zij naar op zoek zijn en in welke vorm zij die informatie willen zien. “Het is als het zoeken naar een vakantiebestemming. Eenvoudig, leuk en biedt door het selecteren van de relevante opties alleen de dingen die ik wil zien”, aldus een enthousiaste pilot-gebruiker.

Energieprestatiecontract

Een aantal tools richt zich bijvoorbeeld op het oplossen van de split incentive. Het belangenconflict tussen huurder en verhuurder/eigenaar bij de verduurzaming van bestaand vastgoed: de huurder krijgt de lusten van verduurzaming, de verhuurder/eigenaar moet de investeringen doen. Maar er zijn ook tools betreffende green lease en het energieprestatiecontract. Daarnaast vertaalt het Platform Duurzame Huisvesting complexe informatie over het duurzaamheidsvraagstuk naar overzichtelijke infographics en zijn zij actief betrokken bij de uitvoering van het Energieakkoord.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.