#Duurzaam Bouwen

Totaaloplossing voor zomernachtventilatie

Een kant-en-klaar systeem voor zomernachtventilatie dat zowel handmatig als automatisch kan worden bediend. Dat miste Dick van Ginkel, technisch innovatiemanager bij TBI WOONlab, in het repertoire dat bouwers kunnen inzetten om oververhitting bij nieuwbouwwoningen te voorkomen. Met BUVA en FAKRO sloeg hij de handen ineen om zo’n totaaloplossing samen te stellen.

In een samenwerkingsverband van TBI WOONlab, BUVA, FAKRO, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Dura Vermeer, BAM Wonen, Koopmans Bouwgroep en VORM Holding zijn de mogelijkheden onderzocht van de ontwikkeling van een automatisch zomernachtventilatiesysteem. Dick van Ginkel van TBI WOONlab: “Wij zijn als TBI met houtbouwconcepten bezig, maar de andere bouwers ook. Zo hoeven we niet allemaal zelf het wiel uit te vinden.” Metingen in de praktijk – wat is nou het effect van zomernachtventilatie – kunnen leiden tot een realistischere waardering in de NTA 8800, de rekenregels voor BENG.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.