#Duurzaam Bouwen

Training over ‘nieuwe’ bouwfysica

Bouwprofs Nederland start begin 2019 met een nieuwe training. Eén die zich richt op het fenomeen ‘nieuwe’ bouwfysica. Oftewel, welke invloed heeft de bouwfysica op duurzame of te verduurzamen gebouwen?

Kijkend naar de bouw van onze huizen is er in de loop van de jaren veel veranderd. We zijn woningen meer en beter gaan isoleren, en het verwarmen en koelen van woningen wisselen elkaar continue af. Om nog maar te zwijgen over de toekomstige ontwikkelen, zoals de gasloze woningen en domotica. De bouwfysica verandert nooit. De invloed van de bouwfysica op deze moderne gebouwen is echter vaak wel geheel anders dan bij de traditioneel gebouwde woningen.

Training

Om een echt duurzame woning te ontwerpen en te bouwen, moet je weten hoe deze ‘nieuwe’ bouwfysica werkt. Ook om vervelende gevolgschade door bijvoorbeeld verkeerd isoleren te voorkomen. Ir. Rens ten Hagen gaat tijdens de eendaagse training ‘Nieuwe bouwfysica; de kansen en risico’s van een verduurzaamd gebouw’ onder meer in op het belang van continue aandacht voor de thermische schil, het signaleren, oplossen en voorkomen van koudebruggen en de werking van vocht. Deelnemers worden meegenomen langs de meest gemaakte bouwfouten en andere bouwkundige problemen die optreden tijdens het ontwerpen en bouwen van een duurzaam gebouw.

Er staan in 2019 twee trainingen op de planning: woensdag 13 februari in Houten en woensdag 27 februari in Zwolle.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.