#Duurzaam Bouwen

Tremco illbruck over luchtdicht bouwen

Tremco illbruck over luchtdicht bouwen

Advies, concepten, uitvoering, garanties: leveranciers op het gebied van luchtdicht bouwen doen meer dan alleen producten leveren. Deze week: tremco illbruck.

Tremco illbruck biedt een luchtdichtgarantplan aan. Dit plan garandeert tien jaar garantie op het systeem en sorteert voor op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Voorwaarden zijn dat de aannemer producten van tremco illbruck toepast en de luchtdichting laat uitvoeren door een door tremco illbruck erkende applicateur. Er wordt een dossier bijgehouden over het ontwerp en de uitvoering en de applicateur voert een blowerdoortest uit om te constateren of aan de qv;10-waarde en EPC-norm is voldaan.

Kwaliteitsborging

Het ingenieursbureau Nieman voert de supervisie over het luchtdichtbouwenconcept. Nieman stelt vast of aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen wordt voldaan. “Dit is belangrijk, omdat een aannemer vaak met diverse leveranciers werkt en gefaseerd met luchtdicht bouwen bezig is. Ik noem bijvoorbeeld dat Ubbink de dakdoorvoer voor haar rekening neemt. Nieman heeft als onafhankelijk bureau inzicht in die specifieke details van het Ubbink-systeem”, zegt sales manager building Gert-Jan Beukers.

Luchtdichtgarantplan

Beukers beschrijft het proces met de aannemer zodra hij het luchtdichtgarantplan afneemt. “In de werkvoorbereiding gaan we met de aannemer om tafel om de bouwkundige aansluitdetails door te nemen en een principe-advies af te geven hoe én met welke materialen de luchtdichting kan worden uitgevoerd. Aan de hand daarvan maken wij een calculatie.”

Als de aannemer groen licht geeft maakt de applicateur van tremco illbruck een werkplan. tremco illbruck zal een aantal inspecties uitvoeren op de bouwplaats en controleren of de luchtdichting deugdelijk is aangebracht. Na oplevering krijgt de aannemer een certificaat. “We zullen het bouwplaatspersoneel optimaal begeleiden. Aannemers krijgen de mogelijkheid om bij de groothandel aan wie we de luchtdichte materialen leveren, trainingen te volgen. Ook bieden we toolbox-metingen aan op de bouwplaats.”

Lees het hele artikel ‘Toeleveranciers ontzorgen’ in Aannemer oktober. Het vakblad elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.