#Duurzaam Bouwen

Triple glas of dubbel glas bij renovatie?

Triple glas: is dat nu zo nodig? Dubbel glas is toch ook goed? Kennisinstituut KERN houdt vrijdag 25 juni een webinar over dit onderwerp, van 12.00 tot 12.45 uur.

Bij renovatie ligt het voor de hand om de ramen te vervangen door beter isolerend HR++-dubbelglas. Een mooie terugverdientijd, het comfort gaat omhoog, wat let je? In dit webinar nodigt Kennisinstituut KERN de deelnemers uit verder te kijken. Bijvoorbeeld naar de impact op het de overige energetische aspecten van het gebouw. Of naar de effecten op het binnenklimaat, het zomercomfort en de thermische behaaglijkheid in de winter. Of naar de totale kosten over de levensduur van die renovatie-maatregel. 

Energiebehoefte

Passiefhuis-renovaties maken dankbaar gebruik van energie-leverende ramen. Hiermee houd je nog maar een tiende over van de energiebehoefte voor verwarming. Schuilt het geheim in drievoudig glas? Maar is dit dan wel rendabel? Wat betekenen dit soort ramen voor het comfort en de warmte-installatie? Wordt drievoudig glas de standaardoplossing als we gas loslaten? 

In een vraaggesprek geven de twee experts energieneutraal bouwen en renoveren, Carl-peter Goosen en Clarence Rose, hun antwoorden naar aanleiding van hun zoektocht naar een optimale en betaalbare renovatiestrategie. Het publiek kan vragen stellen.

Aanmelden voor dit webinar (gratis met promotiecode KERN100).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.