#Duurzaam Bouwen

‘Verbeteren luchtdichting bij particulieren is kans’

Keihard geworden kaderdichting functioneert niet meer.

Het aanpakken van kieren en verbeteren van luchtdichting in bestaande woningen is volgens Lars Boelen (‘huisfluisteraar’, Paris Proof Plan) een kans voor bouwbedrijven, zo gaf hij aan in het webinar ‘Verduurzamen begint met nulmeten’ dat 13 april werd gehouden.  

“Ik hoop dat bouwbedrijven een stukje van hun bedrijf inrichten om nulmetingen te gaan doen – dus inzichtelijk te maken waar nu écht de energie verloren gaat – en om een team samen te stellen van mensen die het leuk vinden om – met liefde voor het bestaande – de luchtdichting sterk te gaan verbeteren. Denk aan het infrezen van een valdorpel in de voordeur en het vervangen van kaderdichtingen door goed sluitende rubbers. En ook het dak – als de zolder leeg is gehaald – echt eens goed luchtdicht te maken en meteen met mooie biobased materialen een goed isolatiepakket aan te brengen. Ik weet zeker dat particulieren hier heel blij van worden.”

In het webinar ‘Verduurzamen begint met nulmeten’ liet hij zien hoe zo’n nulmeting in de praktijk gaat.

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.