#Duurzaam Bouwen

Verduurzamen 2.0: van circulair tot warmtepomp

Door biobased te bouwen én gebruik te maken van nieuwe energieopwekking kun je tot de ultieme duurzame woning komen. Maar hoe kun je beide vormen nu het best combineren? Die en meerdere vragen worden beantwoorden tijdens het webinar ‘Verduurzamen 2.0; van circulair tot warmtepomp’. Een productie van Eisma Bouwmedia in samenwerking met Vaillant.

De focus bij het verduurzamen van gebouwen ligt momenteel heel erg op duurzaam energie opwekken. Op zich positief natuurlijk. Geen gasgebruik en minder CO2-uitstoot, dat klinkt goed. We zijn massaal woningen aan het upgraden naar ‘nul-op-de-meter’. Steeds meer gebouwen krijgen zonnepanelen op het dak en we zetten breed in op energie besparen. Maar pakken we daarmee het probleem aan bij de kern? Die vraag loopt als een rode draad door dit Bouwwebinar, dat op dinsdag 21 mei van 12.30 tot 13.30 uur live te volgen is.

Sprekers

Met als sprekers: Patrick Schreven, voorzitter van Ecobouw Nederland en eigenaar van het eerste groene bouwbedrijf van Nederland ECO+ Bouw. Sinds 2013 houdt hij zich bezig met ecologisch, biobased en circulair bouwen in Nederland. Technisch project adviseur bij Vaillant, Mark van de Ree. Hij rekent de hele dag aan installaties en geeft complete adviezen aan particulieren, architecten, bouwbedrijven en installateurs over de beste installatie. En tot slot Ad Vlems, initiatiefnemer en voorzitter van Ecodorp Boekel. Hij geeft lezingen aan overheden en coöperaties op het gebied van duurzaam wonen en toepassingen van biobased materialen.

Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.